V močnem Masters 2013 tekmovanju, so se Mufloni odlično zoperstavili ledenim profesionalcem - 1. DEL

LUKOVICA, pretekla dva vikenda so bili Mufloni ponovno "bojnem" pogonu. Tokrat se je nekoliko okrepljena ekipa, z "ledenimi legionarji", pomerila v močnem tekmovanju Masters 2013, ki se zadnja leta odvija po končani sezoni državnega prvenstva. Masters se od DP-ja razlikuje v tem, da se ekipe okrepijo, nekatere pa kar v kompletu prijavijo "ledene zasedbe", ki v tem obdobju ostanejo na suhem. Tako tudi ekipa Muflonov v svojo "čredo" vpokliče gorenjske mladeniče, vendar sedaj že stare znance, saj je bilo letošnje tekmovaje za njih že sedmo po vrsti v turkiznem dresu. Letos sta se jim v igralskih vrstah, polna novih vragolij, pridružila Gregor Koblar in Matic Podlipnik. V vratih pa je bodočega NHLovca, Luko Gračnarja, ki je še lani stal v naših vratih, tokrat odlično nadomestil, še mlajši Tomaž Trelc.

Tomaž Trelc v Muflonskih vratih, ki je letos v Čeških Budejovicah igral za tamkajšnjo U20 zasedbo...

O tem, da so Mufloni neustrašni in si za napredovanje ne bojijo zoperstaviti niti "ledenim" profesionalcem, nazorno govori dejstvo, da so bili letos "okrepljeni" le za vzorec. Poleg primorcev, so v tekmovanju nastopile zasedbe HK Celje, Troha Pub Bled ter za Lukovico "domače" Prevoje.

V ekipi Celja dirigentsko palico, tako na klopi kot na igrišču vodi sam selektor inline hokeja, prekaljeni Rok Rojšek. Celjski "grofi" so se letos dodobra oprli na fante iz HDD Olimpije, prišel je izkušeni Hebar, ter mlajšimi Ograjenšek, Grahut, Pesjak ter bivši "jeseničan in triglavan" Kuralt, ter nekaj celjani, vajenimi predvsem hokeja na ledu.

Blejska "pletna" je na tekmovanje pripeljala kar zasedbo "EBEL Jesenic" izpred dveh sezon Jeglič, Erman, Žemva, Brus, Berlisk, Manfreda, ter hokejskega popotnika Svete-ta. Da pa v vratih ob lahkotnem poigravanju po celotnem igrišču nebi bilo preveč "prepiha", so le-ta zaupali inline reprezentantu, Petru Škrablju.

Da pa predsednik zveze tudi letos s posadko nebo razočaral, ni dvomil nihče. Za "njegovo" Lukovico, kjer se je letošnje tekmovanje tudi v celoti odvilo, je tokrat poleg dolgoletnega kapetana inline reprezentance Kralja, ročno spretnega Kadiča, Remarja, Židana, "francoza" Šivica, strelinega Zupanca pa mladega olimpijinega Snoja, ter še par mladimi obetavnimi "ledaši"...za povrh pa jim je "gajbo" stražil še drugi reprezentančni vratar, Matevž Grabnar.

Vsi zgoraj našteti 'kalibri' niso obetali nič rožnatega, vendar kot že rečeno, predvsem izkušnje so tisto, po kar so primorci tokrat prišli.

Žreb je Muflonom kot prve nasprotnike namenil celjane, kateri pa so po zaostanku skozi celotno srečanje, uspeli ekspresno izenačiti v zadnji četrtini, v dveh zaporednih napadih. Da pa je bila želja na strani turkizov večja, so z odlično izvedenim "power playem" minuto pred koncem, zmagovalca s končnih 5:4, le ti odločili v svoj prid.

Oglejte si celotno fotogalerijo

Sledila je tekma proti domačim, kjer smo začeli napadalno, še z občutki iz prejšnje tekme, ko je zadeva uspešno funkcionirala. Ker pa pak ni našel željenega cilja, so izkušeni prevojci kaznovali s proti napadi in Muflone na hitro ohladili na -5 (1:6), tik po začetku druge četrtine. V nadaljevanju so Mufloni strnili svoje vrste, v obrambi pod taktirko Rovščka, zaigrali bolj odgovorno, v napad pa poslali gorenska virtuoza, Podlipnika in Koblarja. Da sta mladca nabrušena do skrajnosti se je pokazalo minuto pred koncem srečanja, ko sta skorajda lastnoročno Muflone poravnala z domačini. Semafor se je ustavil na 7:8, nakar so po neuspelih poskusih Muflonov, Prevoje zadele še v prazno mrežo za končnih 7:9.
Naslednje štiri tekme so sledile teden kasneje.

Statistika

Dogodivščina se tukaj še le začne...več o tem pa v naslednjih dneh...

 
Tekmovanja

1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 1 4 3 0 1 16 10
2 Linus Prosports.si 3 3 0 0 11 9
3 Svet plemenitih kovin 4 2 0 2 -3 6
4 Mufloni Tolmin 1 2 2 0 0 7 5
5 IHK Srake 3 0 0 3 -12 0
6 Hrušca 4 0 0 4 -19 0
ProSports 2.liga
1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 2 5 3 0 2 1 8
2 Kočevski Medvedi 3 2 0 1 2 7
3 Purani 3 2 0 1 6 6
4 Indians 4 2 0 2 4 6
5 ProSports Tropic Thunder 2 1 0 1 0 3
6 IHK Srake mladi 3 1 0 2 -6 3
7 Pavza Slatnar Carbon 4 1 0 3 -7 3

DP 1. ProSports.si liga

STATISTIKA EKIPE Gostol TST Mufloni
(sezona 2013/2014, tekmovanje DP 1. ProSports.si liga)

Ekipa 1 Rezultat Ekipa 2
HK Dinamiti Horjul 14 : 3
[info][PDF]
IHK Mufloni Tolmin
na sporedu ni tekem