V močnem Masters 2013 tekmovanju, so se Mufloni odlično zoperstavili ledenim profesionalcem - 2. DEL

Ob prihodu v Lukovico se je pokazala prava moč ekip, saj so bile te še bolj zveneče popolnjene. Če sta bili prvi vikend po dve tekmi na ekipo nekakšno ogrevanje, je tokrat vrag odnesel šalo.

Mufloni med HOKEJISTI osvojili 3. mesto...

Tako so se Mufloni prekaljenim "blejcem" korektno upirali, vendar jim kaj več kot častnega zadetka ter končnih 1:6, ni uspelo iztržiti.

V drugem krogu je primorcem četrta tekma znova namenila, tokrat s Hebarjem okrepljene, celjane. Tekmo smo začeli poletno, in v 15. minuti, nasprotnikovega vratarja že petkrat poslali po pak v svojo "gajbo". V drugi polovici srečanja, so celjani stopili na plin in skorajda ujeli "mimo" streljajoče Muflone. Vendar jim je veliki "met" preprečila, naša nova okrepitev na mestu čuvaja mreže, "Turbo TT" (beri: Turbo Tomaž Trelc) in Mufloni so slavili s tesnih 8:7.

Naj vam kot novinar, ki pokriva dogodke posoških akterjev, zaupam še, da sem se tokrat prvič družil z Mufloni kar preko celotnega tekmovalnega vikenda in dogodivščin res ni manjkalo.Tako smo se v nedeljo pred popoldanskimi obračuni najprej dobili na kosilu v Lukovici, kjer sta nam stregli sama žena predsednika IHZS zveze in njegova luštna hči (beri: ko pride mimo, se fantje skoraj da ne prekrižajo in začne se "tiha maša", jezik vsakega posameznika, pa se nevede znajde ob desnem kotičku sodnje ustnice). To pa je samo en v vrsti dokazov, da Mufloni niso več popolni zelenci izpred let, pač pa spoštovanje dobivajo tudi s samega krovnega vrha zveze. Da pa pred tekmo nebi ostali samo pri "molitvi" je fante, hudomušno pobaral še predsednik, trdno prepričan v nedotakljivost svojih oklepnikov: "Fantje, sedaj pa sami odločate o svoji usodi."
In tako se je začel tretji tekmovalni dan, s peto tekmo Muflonov. Nasproti jim je stal predsednikov "bataljon". Primorci so v tekmo krenili silovito in domačo tribuno popolnoma utišali, ko so v pičlih treh minutah povedli že z 2:0. Nato so domači poravnali, primorci dodali še dva, ter malo pred zaklučkom polčasa "zakuhali" še enga. Tako se je polčas končal z vodstvom turkiznih s 4:3, kar je napovedovalo še ogorčen spopad. Nadaljevanje so po izključitvi Zupanca, Mufloni učinkovito kaznovali in prišli na +2. Nato pa so v vrste Muflonov, prikradle napake, katere so prekaljeni domačini s pridom izkoristili, v dobrih štirih minutah, trikrat zadeli in tehtnico nagnili sebi v prid. Z vsem skupaj pa se očitno niso strinjali mladeniči, ki so okrepili turkize. Da je Turbo Trelc čez celotno tekmovanje ubranil nešteto nemogočih situacij, je bilo slišati iz tribun, ko so domači navijači stokali ob neizkoriščenih 100% priložnostih domače ekipe. Po zadnjem prejetem golu, se je očitno odločil da ima usega dovolj in domačinom v naletu, brez obvestila, zaklenil svoja vrata. Tako je bilo na Muflonih, da izzid izenačijo in ekipo pripeljejo do kazenskih strelov. Sledil je "slalom" Podlipnika, ter bomba u mreži Prevojcev. Dobro minuto za tem pa sta Dakskobler in Koblar onemogočila podajo zadnjemu "beku", kar je Koblar pricizno zaključil v svojem značilnem "Stenmark" slogu in ponovno dvignil letvico na +1 za Muflone. Zadnje 4 minute so minile v znamenju nervoznih poskusov domačinov, kar pa jim na srečo Muflonov ni uspelo, ter tako v celotnem tekmovanju zadejali, Prevojam šele prvi poraz.

Med čakanjem na zadnji obračun se je pripetila še ena "sladka", ko je po tekmi mimo zmagovalcev prisopihal predsednik in tokrat brez nasmeha na obrazu, ter s pogledom v tla samo zamomljal: "Kako?", jasno nakazal, da pregovor, ne hvali dneva pred nočjo, še kako drži.
Le zakaj. ;)

Da je bilo tekmovaje na visokih "vrtljajih" zgovorno govori tudi dejstvo, da je v pripravah na vikendaške turbulence, Andražu odpovedala "mašinerija". Nakar je zaradi preveč vrtljajev, po peti tekmi, brez rolerjev ostal še Beguš.
Pred zadnjo tekmo so bili Mufloni celo v kombinacijah za prvaka,vendar...
...je sledila še zadnja tekma Muflonov s kombinatornimi blejci, ki so podobno kot na prvi tekmi držali vajeti in kontrolo nad "semaforjem" v svojih rokah. Ter se po treh četrtinah, povzpeli do visokih 5:1. Ker pa očitno klop Muflonov še ni bila dovolj razredčena, je po "bombi" Berliska, pod strel zapeljal Janež, kateremu pa pak ni prizanesel. Petarda mu je zdrobila mezinec na nogi. Toda čvrsti čadržan je potem, ko je "preštel vse zvezde", močno stisnil zobe in se z ekipo pripeljal do konca tekme. Po njej pa odšepal v klinični center. Mufloni so v zadnji četrtini vse moči usmerili v napad, pretkani blejci pa s protinapadi do vrha nasuli mrežo turkizov.

Muflon Matic Podlipnik in "blejec" Žiga Jeglič

Oglejte si celotno fotogalerijo

Masters 2013 so osvojili igralci Prevoj, drugi so bili blejci, s tremi velikimi zmagami in tremi porazi pa so na odličnem tretjem mestu, končali borbeni Mufloni. Tekmovanje je primorcem zagotovo prineslo veliko novih izkušenj, poleg tega pa ponovno pokazalo na izjemen skavting izpred let, ki je iz njihovih vrst navrgel novega inline reprezentanta, Gregor Koblar.

Statistika ekipe Mufloni Tolmin v tekmovanju Masters 2013

Izjave po koncu tekmovanja:

Gregor Koblar, napadalec: "Začetek mastersa z zmago je bil kar obetaven, nato poraz. Končni izkupiček je bil 3 zmage 3 porazi, kar ni slabo, saj smo igrali proti zelo izkušenim igralcem, ki večinoma igrajo hokej tudi na ledu. Nekatere tekme smo tesno izgubil, zaradi individualnih napak. Težko je bilo zadeti s samostojnimi akcijami, saj vsi igralci poznajo določene poteze (kljuke, itd.). Mislim da imajo Mufloni svetlo prihodnost saj sem sam videl nekatere igralce, da so zelo napredovali od lanskega leta. S svojo igro sem kar zadovoljen, lahko bi bilo tudi bolje. Vedno zelo rad zaigram za Muflone."Tomaž Trelc, vratar: "V družbi Muflonov sem se počutil dobro, upam da tudi oni v moji. Upam pa tudi, da sem izpolnil vsa pričakovanja soigralcev in da se jim v naslednji sezoni ponovno pridružim. ALA ALA!!"

 

 

 

 
Tekmovanja

1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 1 4 3 0 1 16 10
2 Linus Prosports.si 3 3 0 0 11 9
3 Svet plemenitih kovin 4 2 0 2 -3 6
4 Mufloni Tolmin 1 2 2 0 0 7 5
5 IHK Srake 3 0 0 3 -12 0
6 Hrušca 4 0 0 4 -19 0
ProSports 2.liga
1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 2 5 3 0 2 1 8
2 Kočevski Medvedi 3 2 0 1 2 7
3 Purani 3 2 0 1 6 6
4 Indians 4 2 0 2 4 6
5 ProSports Tropic Thunder 2 1 0 1 0 3
6 IHK Srake mladi 3 1 0 2 -6 3
7 Pavza Slatnar Carbon 4 1 0 3 -7 3

DP 1. ProSports.si liga

STATISTIKA EKIPE Gostol TST Mufloni
(sezona 2013/2014, tekmovanje DP 1. ProSports.si liga)

Ekipa 1 Rezultat Ekipa 2
HK Dinamiti Horjul 14 : 3
[info][PDF]
IHK Mufloni Tolmin
na sporedu ni tekem