Vroči Mufloni na ne preveč "vročem turnirju" ponovno pokorili konkurenco

CORNO DI ROSAZZO (IT-UD) - Mufloni smo se minuli vikend, 29. in 30.6.2013 ponovno odzvali vabilu in se udeležili drugega "Not so hot" turnirja v italijanskem Cornu di Rosazzu, na pol poti med Gorizio in Udinami. V simpatičen kraj za/pred našimi Goriškimi Brdi smo se,  kljub lanskim "prijetnim" 42 stopinjam v dvorani, radi vrnili braniti lansko prvo mesto.Mešana ekipa Muflonov na 2. turnirju v Cornu di Rosazzu (IT)

Mešana zasedba Muflonov je na turnir prišla oborožena z jekleno in izkušeno obrambo, mlade sile pa so stavili v napad. Vratarji so ostali doma, zato sta za naša vrata skrbela, kar dva "uvožena" čuvaja mreže. Eden je že v predtekmovanju zaklenil svoja vrata, kar se mu ob luknjasti obrambi matične ekipe, baje ne zgodi prav pogosto. Drugi je levji delež opravil v nadaljevanju tekmovanja.

V predtekmovalni skupini B smo najprej odpravili ekipo Bighe volanti iz Buj (UD) s 4:0 , nato "gladko" premagali Le Legne (ita. les) iz Sacila (PD) s 3:2, kjer smo komajda "prebili" njihove prepreke na igrišču. Zvečer smo še potrdili naše prvo mesto v skupini in rutinirano, v zadnjih minutah tekme, odpravili Osmizo powers iz Trsta z 2:1. Sledil je družabni večer nekaterih članov ekipe, kjer so, poleg hidracije od napornega dne, še učili mlado damo hokejskih veščin in uravnavali svojo koordinacijo s hojo po napeti gurtni (moderno. slackline). Ob tem je treba pohvaliti organizatorja, ki je ponovno poskrbel za pravo "žurko".

Po vseh naštetih nočnih aktivnostih Muflonov ni moglo slediti drugega, kot še uspešnejši dan od sobotnega. Zajtrk prvakov, burek iz pekarne, ki ga je priskrbel sam kapetan je dodal "piko na i" in gremo...
...polfinale proti ekipi Mambrotta teen iz Verone se je pričelo z "rahlim naletom" igralca Verone na Pajntarja (poznala se je odsotnost od nočnih priprav), nakar je sledil "rahel protiudarec" s palico med noge taistega igralca Verone, ki je v slogu padel na tla. Sodnik se je odločil, da se razgrete glave ohladijo, obojestranska kazen igre. Gledalci so mislili, da so videli že vse, a na igrišču ni zmanjkalo idej. Le nekaj minut kasneje se je z bando pobližje spoznal še Janež, ko ga je povsem "nenamerno" zbil mimoidoči napadalec iz Verone. Vsega hudega navajen branilec Muflonov se ni dal zmesti, po dveh minutah se je sestavil skupaj in ponovno zaigral. Da je bila mera polna jih je po glavi s palico dobil še najmlajši na igrišču Denis Štenkler. Za to je poskrbel, kar vratar nasprotnikove ekipe, a je dejanje ostalo neopaženo s strani sodnika. Ob vsem tem ne gre spregledati rezultata. Kapetan Dakskobler je uvidel, da bo moral, kot je za zajtrk, še za uvrstitev v finale poskrbeti sam. Zabil je štiri gole, svoje so dodali še Štenler in novinec v ekipi Sebastjan Močnik, za še eno gladko zmago s 5:4 in uvrstitev v finale. Ne smemo mimo borbene igre naših branilcev, ki so "na škrge" priborbali to zmago.

Ponovitev lanskega finala proti našim zelo dobrim znancem iz Opčin pri Trstu je napovedovala napeto tekmo. Dogovorili smo se nekaj podrobnosti in na igrišču narekovali tempo igre. Ta je potekala brez gledaliških vložkov, kot prejšnja, sodnik se je moral potruditi, da je iz igre na obeh straneh izluščil nekaj prekrškov. Naši branilci so ponovno "stali" tesno skupaj, vratar je branil odlično, nasprotniki nam niso mogli do živega. V napadu smo bili nevarni, nekaj strelov je odlični vratar nasprotnikov Gallo odbil, nato pa je po strelu Dakskoblerja odbitek v mrežo pospravil Pajntar. Sledila je še ena akcija, ki je dotolkla nasprotnike. Lepo je podal Štenkler, Pajntar pa zadel in ob polčasu je kazalo 2:0 za Muflone. V nadaljevanju je prvi napad Muflonov ponovno nekoliko premešal nasprotnikovo obrambo, vratar je bil pokrit in Pajntar (spočil se je v polfinalu) je tretjič zadel. Nasprotniki se niso še predali. S protinapada so dosegli zadetek za znižanje, a jim kljub temu, da so minuto pred koncem igrali brez vratarja, ni uspelo več zadeti. Mufloni smo tako ubranili lansko zmago.

Veselje ob zmagi...

Oglejte si celotno fotogalerijo

Poleg nagrade za prvo mesto, ki smo jo dobili, je kapetan Blaž Dakskobler prejel nagrado za najkoristnejšega igralca turnirja (MVP), Marjan Drole pa za najstarejšega igralca turnirja. Čestitke obema, čestitke Muflonom. Čestitke tudi sedanjemu Muflonu Alessandru Romanutu (igral je za svojo nekdanjo matično ekipo Gorizie), ki je prejel nagrado za najboljšega strelca turnirja. Čestitke pa tudi organizatorju, ki je ponovno pripravil odličen turnir.

 
Tekmovanja

1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 1 4 3 0 1 16 10
2 Linus Prosports.si 3 3 0 0 11 9
3 Svet plemenitih kovin 4 2 0 2 -3 6
4 Mufloni Tolmin 1 2 2 0 0 7 5
5 IHK Srake 3 0 0 3 -12 0
6 Hrušca 4 0 0 4 -19 0
ProSports 2.liga
1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 2 5 3 0 2 1 8
2 Kočevski Medvedi 3 2 0 1 2 7
3 Purani 3 2 0 1 6 6
4 Indians 4 2 0 2 4 6
5 ProSports Tropic Thunder 2 1 0 1 0 3
6 IHK Srake mladi 3 1 0 2 -6 3
7 Pavza Slatnar Carbon 4 1 0 3 -7 3

DP 1. ProSports.si liga

STATISTIKA EKIPE Gostol TST Mufloni
(sezona 2013/2014, tekmovanje DP 1. ProSports.si liga)

Ekipa 1 Rezultat Ekipa 2
HK Dinamiti Horjul 14 : 3
[info][PDF]
IHK Mufloni Tolmin
na sporedu ni tekem