Od pripravljalnih turnirjev...do pričetka tekmovalne sezone - 1. del

Stvari so se nekako postavile na svoje mesto. Dobili smo prostor pod tolminskim nebom, kjer lahko treniramo, zagotovo zelo pozitivna sprememba letošnjega poletja. Še bolj nas veseli dejstvo, da je slika na treningih v Tolminu, podobna tej iz Opčin, spodaj. Fantje, ki "stojijo za nami" se počasi že priključujejo prvemu moštvu v prvi ligi, Mufloni pa se vztrajno približujemo najboljšim ekipam v državi. S ciljem doseči "višjo stopničko", letos s strokovnim vodstvom...

Skupinska obeh ekip Muflonov...le kdo bi si mislil, da nas bo nekoč toliko

Kapetan Muflonov #27 MVP

V sklopu priprav na novo sezono smo se zadnji vikend v avgustu udeležili tradicionalnega turnirja Zmaj'ma mlade v Postojni. Turnirja smo se udeležili z dvema ekipama. Zbadljivke kolegov iz drugih ekip, če smo prišli z avtobusom, niso bile zamanj. Manj izkušeni Mufloni 2 se niso uspeli uvrstiti v izločilne boje, kar je nasprotno uspelo starejši ekipi Muflonov. V polfinalu so nato preskočili neugodne Kočevske Medvede, sledil je "tradicionalni" finale proti domačinom Piščancem. Domačini so pokazali izjemno željo po pokalu za prvo mesto, vendar smo Mufloni, kljub začetnemu zaostanku, nakoncu pokazali več in odnesli pokal za prvo mesto. Kapetan Muflonov Dax je pokazal zakaj nosi "C" na svojem dresu in zasluženo prejel pokal za najboljšega igralca turnirja.

Zmagovalna s Postojne

Naslednji v vrsti, teden kasneje, je bil dvodnevni 4. Sračji turnir v Horjulu, ki so ga Srake letos pripravile še bolje, kot lani, pa je bilo že lani odlično. Kapetan, ki se je udeležil žreba skupin, je poskrbel za močne nasprotnike, ne gre mu zameriti. Prvi nasprotnik po meri so bili lanskoletni zmagovalci turnirja, Gajary Flames in nas tesno premagali. Nadaljevali smo bolje, premagali hrvaške Tapire in podmladek Srak, sledil je obračun za vstop v nedeljski del tekmovanja proti Tigersom. Želja na naši strani je bila močna, igra pa preveč raztresena za nadaljevanje tekmovanja. Kljub porazu smo domov odšli dobre volje...več sreče prihodnjič!

Več v fotogaleriji na uradni spletni strani IHK Srake

Skupinska iz odlično organiziranega 4. Sračjega turnirja

Uvodno fotografijo tega prispevka so posnele nadobudne navijačice Muflonov, ko smo se, konec septembra, z dvema ekipama udeležili tradicionalnega memoriala Agnul na Opčinah pri Trstu. Mlajši Mufloni so morali v boju za tretje mesto, priznati premoč nekoliko izkušenejšim Tapirom iz Zagreba. Prva ekipa Muflonov pa je ponovila lanskoletno zgodbo in v finalu nadigrala domačine, Polet Kwins. Prehodni Agnulov pokal je ponovno odšel v Tolmin.

Več v fotogaleriji

 

...pa se je pričela sezona tekmovanj, ko klubski kombi vsak vikend vsaj dvakrat obišče Horjul. Sledi v nadaljevanju...

 
Tekmovanja

1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 1 4 3 0 1 16 10
2 Linus Prosports.si 3 3 0 0 11 9
3 Svet plemenitih kovin 4 2 0 2 -3 6
4 Mufloni Tolmin 1 2 2 0 0 7 5
5 IHK Srake 3 0 0 3 -12 0
6 Hrušca 4 0 0 4 -19 0
ProSports 2.liga
1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 2 5 3 0 2 1 8
2 Kočevski Medvedi 3 2 0 1 2 7
3 Purani 3 2 0 1 6 6
4 Indians 4 2 0 2 4 6
5 ProSports Tropic Thunder 2 1 0 1 0 3
6 IHK Srake mladi 3 1 0 2 -6 3
7 Pavza Slatnar Carbon 4 1 0 3 -7 3

DP 1. ProSports.si liga

STATISTIKA EKIPE Gostol TST Mufloni
(sezona 2013/2014, tekmovanje DP 1. ProSports.si liga)

Ekipa 1 Rezultat Ekipa 2
HK Dinamiti Horjul 14 : 3
[info][PDF]
IHK Mufloni Tolmin
na sporedu ni tekem