Golobradi mladenič debitiral z odliko!!

Gorenjci tokrat za odtenek boljši

Horjul, 25.10.2013 - V petek so se posoški "koleščkarji"zopet odpravili v Horjul. Tokrat na "domači termin", saj brez strehe nad glavo v Tolminu, na žalost še vedno ne morejo nastopati doma. Tako domače tekme igrajo ob petkih ob 18h, v Horjulu.
Iz gorenske prestolnice, so se kot drugi nasprotnik Muflonov v letošnji sezoni, pripeljale kranjske Kavke. V boj, z že pregovorno hitrimi in napadalnimi Kranjčani, so se Mufloni podali v želji, po odpravi napak in razpadu sistema, ki se jim je pripetila v zadnji četrtini tekme prvega kola.

V tekmi polni tempa in "ječanja ležajev", ter "dvojnem" vodstvu gorenjcev, je drugemu napadu Muflonov, uspelo znižati na gol zaostanka.
Druga četrtina je minila predvsem v neizkoriščenih priložnostih na obeh straneh, dokler malo pred polčasom, ponovno niso zadele Kavke.
Po krajšem predahu, je v nadaljevanju ponovno udaril drugi napad. Tokrat je "mentor" Beguš zaposlil, "vajenca" in debitanta Štenklerja, ki je v slogu izkušenih snajperjev, brez vsakršnega "rešpekta", matiral Pukšiča. Zadetek priključka pa je trajal samo 2 minuti, saj je hitremu Andreju Kurniku uspel solo prodor in ponovno je bilo +2. Slabi dve minuti za tem, pa je po lepi kombinaciji Beguš-Štenkler, drugič na tekmi zatresel Romanut. Vendar pa se Kavke z golom razlike niso zadovoljile in pred zadnjim delom tekme, še enkrat premagale zadnjega moža Muflonov, Droleta.
V zadnji četrtini pa smo bili ponovno priča, "primorski" ofenzivi, kar pa se jim je obrestovalo šele v tretji zaporedni prednosti z igralcem več, ko je na podajo Romanut-Pajntar, zadel kapetan Dax. Sledilo je lovljenje zadetka za izenačenje, kar pa je v lepem, nasprotnem solo prodoru, izkoristil mlajši Petrič in postavil končnih 4:6.

Muflonska mladinska šola...
...je ponovno na površje 'navrgla' mladega virtuoza, ki je debitiral v 1.ligi DP!!

(Na vprašanje kdo, zakaj in kako, pa vam bo odgovoril trojni "DA" ... ;)
Da se v Tolminu dobro dela z mladimi, navkljub slabim pogojem za vadbo, je tokrat s odličnim debutom dokazal, 17-letni Denis Štenkler (naj spomnemo, da je lani za prvo ekipo Muflonov, debitiral, takrat 19-letni vratar Grega Drole).
Da "golobradec" trka na vrata prve zasedbe Muflonov, je jasno že nekaj časa, saj ga nasprotniki v tretji ligi, kjer primarno "rola in trese", lovijo le (še) s pogledi.
Pred sezono je tudi na pobudo uprave Muflonov, Inline zveza Slovenije, uvedla dvojne licence in s tem dolgoročno gledano, "nagradila" klube, ki delajo z mladino. Tako lahko igralci, ki v tekmovalni sezoni napolnijo 18.let ali mlajši, v kolikor matični klub nastopa na več nivojih, koristijo te ugodnosti.
Da pa se je Denis v svojem debutu odlično znašel, je delno "kriv" tudi njegov "praktični" mentor Beguš, saj ga je tako kot na praksi pri glavnem sponzorju posoške ekipe, Gostol TST, le-ta lepo zalagal s ploščki. Tako se je mladenič za pokušino prve lige ustavil pri zadetku in dveh podajah, njegov mentor Beguš pri treh podajah, italijanska okrepitev iz lanske sezone, Romanut, pa pri dveh golih in podaji.

(Oko Sokolovo)

Izjave po tekmi:


Denis Štenkler, napadalec Muflonov: "Občutki med in po prvi tekmi v 1. ligi DP-ja so bili super. Že na začetku tekme sem občutil razliko med to in ostalimi ligami. Tempo je veliko hitrejši in sem posledično prišel na menjavo zelo zadihan in utrujen. V veselje mi je igrati z izkušenimi igralci saj dobiš kakšno lepo podajo več."Miha Beguš, napadalec Muflonov:
"Tekma je bila napeta do zadnjega žvižga. Kot sem že pred tekmo predvideval, so bile Kavke izjemno borbene in hitro rolale. Dobro smo jim parirali skozi celotno srečanje. Na koncu pa nam je zmanjkalo malce sreče, da bi se tekma prevesila v našo korist. Mislim, da je v naši igri še veliko rezerve, ki upam, da jo pokažemo že v naslednji tekmi."

 

 
Tekmovanja

1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 1 4 3 0 1 16 10
2 Linus Prosports.si 3 3 0 0 11 9
3 Svet plemenitih kovin 4 2 0 2 -3 6
4 Mufloni Tolmin 1 2 2 0 0 7 5
5 IHK Srake 3 0 0 3 -12 0
6 Hrušca 4 0 0 4 -19 0
ProSports 2.liga
1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 2 5 3 0 2 1 8
2 Kočevski Medvedi 3 2 0 1 2 7
3 Purani 3 2 0 1 6 6
4 Indians 4 2 0 2 4 6
5 ProSports Tropic Thunder 2 1 0 1 0 3
6 IHK Srake mladi 3 1 0 2 -6 3
7 Pavza Slatnar Carbon 4 1 0 3 -7 3

DP 1. ProSports.si liga

STATISTIKA EKIPE Gostol TST Mufloni
(sezona 2013/2014, tekmovanje DP 1. ProSports.si liga)

Ekipa 1 Rezultat Ekipa 2
HK Dinamiti Horjul 14 : 3
[info][PDF]
IHK Mufloni Tolmin
na sporedu ni tekem