Z "ekipnim" duhom do nove zmage

Horjul, 15.11.2013 - Po začetnem "otipavanju" pripravljenosti letošnjih nasprotnikov, lahko rečemo, da je državno prvenstvo sedaj že v polnem teku. Tako so se prvoligaši iz Posočja tokrat ponovno odpravili na "domače-gostovanje" v Horjul, kjer, kot že povedano, zaradi neustrezne infrastrukture v Tolminu - streha, igrajo domače tekme. V goste so jim tokrat prišli igralci Prevoj, ki so v letošnje prvenstvo krenili silovito.

Ekipa Muflonov 1. lige DP-ja v letošnji sezoni

Kot je letos že nepisano pravilo Primorcev, z uspešno eksekucijo, pričenja drugi napad. Nič drugače ni bilo tudi tokrat, ko je na podajo Letica-Štenkler, iz vrha krogov, lepo akcijo kronal Romanut. Alessandro je bil ponovno uspešen ob prednosti igralca več, na podajo B.Dakskoblerja, ter s tem tudi postavil rezultat prvih dvanajstih minut.
Po prvem predahu, so gledalci lahko uživali v borbeni in aktivni predstavi moštev sredine lestvice, vse dokler v vrstah Muflonov ni prišlo do vidne upočasnitve tempa. Prevojci so to hitro uvideli in z odlično organiziranimi napadi, močno ogrozili "domače". Pritisk se jim je obrestoval minuto pred iztekom polčasa, ko so znižali na 2:1.
Med odmorom je v garderobi Muflonov, očitno prišlo do nekaj ostrih in spodbudnih besed s strani letošnje glavne okrepitve, trenerja Rusanova, saj smo v nadaljevanju ponovno videli "leteče" Muflone iz začetka srečanja. Pritisk je bil kronan v prvi naslednji prednosti igralca več, ko je po kombinaciji Romanuta in bratov Dakskobler, zadel Dax starejši.
Zadnji del srečanja pa zopet po notah drugega napada Muflonov, ko so ofenzivni branilec Romanut, mladi nadobudni Štenkler in nepredvidljivi frizer Mihc, "skodrali" nasprotnikovo obrambo in zadeli še dvakrat. V izzenačenem srečanju se Mufloni za končnih, kar visokih 5:1, tokrat lahko zahvalijo odličnim posredovanjem Droleta, ter čvrstim duelom turkiznih bekov Rovščka, Janeža in Letice, ki nasprotnikom niso dopustili več od enega zadetka.

(Oko Sokolovo)

Izjave po tekmi:

Primož Janež


Primož Janež, branilec Muflonov: "Minuli petek so se nam nasproti postavili igralci iz Prevoj, ki veljajo za neugodnega nasprotnika. In tudi tokrat se je tekma začela izenačeno, a ko smo začeli poslušati in igrati po trenerjevih navodilih, nam je igra stekla in na koncu smo se zasluženo veselili novih 3 točk, v letos dokaj izenačenem prvenstvu."


Miha Dakskobler
Miha Dakskobler, tokrat napadalec Muflonov:
"V petkovem turobnem popoldnevu je bil prihod naše devetčlanske ekipe v Horjul po zmago samoumeven. Z napadalno obrambo smo že takoj na začetku razbili nasprotnikovo taktiko, tako da igre sploh niso uspeli razviti. Po doseženih dveh zadetkih se nam je izbrana strategija obrestovala in z njo smo nadaljevali do konca. Nasprotnikov gol nas ni potrl. Samo dokazal nam je, da naše popuščanje v igri enakovreden nasprotnik lahko hitro kaznuje. Strnili smo vrste in pokončali Prevoje."

Dejan Rusanov


Dejan Rusanov, trener Muflonov: "Po mojem mnenju smo zasluženo zmagali, saj smo bili boljši v vseh prvinah hokejske igre. Že v prvem delu, predvsem pa v drugem, nam je bil v veliko oporo naš vratar. Kot pa vsak trener tudi jaz nisem popolnoma zadovoljen, kar pomeni, da imamo še kar nekaj dela, da bomo dosegli višji nivo."


 
Tekmovanja

1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 1 4 3 0 1 16 10
2 Linus Prosports.si 3 3 0 0 11 9
3 Svet plemenitih kovin 4 2 0 2 -3 6
4 Mufloni Tolmin 1 2 2 0 0 7 5
5 IHK Srake 3 0 0 3 -12 0
6 Hrušca 4 0 0 4 -19 0
ProSports 2.liga
1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 2 5 3 0 2 1 8
2 Kočevski Medvedi 3 2 0 1 2 7
3 Purani 3 2 0 1 6 6
4 Indians 4 2 0 2 4 6
5 ProSports Tropic Thunder 2 1 0 1 0 3
6 IHK Srake mladi 3 1 0 2 -6 3
7 Pavza Slatnar Carbon 4 1 0 3 -7 3

DP 1. ProSports.si liga

STATISTIKA EKIPE Gostol TST Mufloni
(sezona 2013/2014, tekmovanje DP 1. ProSports.si liga)

Ekipa 1 Rezultat Ekipa 2
HK Dinamiti Horjul 14 : 3
[info][PDF]
IHK Mufloni Tolmin
na sporedu ni tekem