Podprvaki tokrat pretrd oreh

Horjul, 22.11.2013 - V petem kolu so se Mufloni odpravili na gostovanje k večkratnemu državnemu prvaku, ekipi Strele. Ljubljansko moštvo, katerega po večini sestavljajo bivši "ledeni" fantje, je vedno težak zalogaj.

Ekipa Muflonov v 1. ligi DP-ja v letošnji sezoni.

Po nekaj zgrešenih začetnih akcijah, se ekipi za dokaj pozno "pointiranje" (prvi gol "šele" v 7.minuti) lahko zahvalijo odličnim posredovanjem obeh vratarjev, pri čemer velja omeniti tudi nerealizirano prednost igralca več, na strani domačih. Slabi dve minuti kasneje, so bile Strele, uspešne drugič. Mufloni so proti čvrsti obrambi Strel, kar dolgo iskali pot paka proti mreži. Naposled pa jo le našli ob prednosti igralca več, ko je tik pred koncem uvodne četrtine, na podajo Rovščka, svoj tretji "power play" gol v sezoni, zadel B. Dakskobler.
V nadaljevanju smo bili gledalci priča lepim akcijam. Kljub dobremu odporu Muflonov, so Ljubljančani s svojo nesporno kvaliteto, kot po pravilu, izkoristili vsako še najmanjšo napako gostov.
Primorci
so naslednjič zadeli šele v začetku zadnje četrtine, ko sta pobegnila mladi Štenkler, ki je lepo zaposlil Kustrina, le ta pa uspešno premagal reprezentančnega vratarja Škrablja, ter znižal na 7:2. Sledilo je še nekaj uspešnih akcij na strani "švigajočih" Strel, ki so ob zvoku sirene postavile končnih 10:2.
Ob tokratnem, nekoliko višjem porazu, gre na strani Muflonov pohvaliti predvsem vratarja Droleta, ki je svoje delo, kljub veliko zadetkom v mreži, opravil povsem solidno. Mufloni bodo za boljši rezultat, proti tako kakovostni ekipi, morali popraviti pokrivanje nasprotnika in okrepiti sodelovanje celotne ekipe. Poraz je zdaleč od tragičnega, je pa Tolmincem pokazal smernice napak, ki jih bodo morali še odpraviti...

(Oko Sokolovo)

Izjave po tekmi:

Grega DroleGrega Drole, vratar Muflonov: "V petek nam je nasproti stala ekipa podprvakov iz lanske sezone. Vedeli smo, da nimamo kaj zgubiti, zato smo odšli v tekmo popolnoma brez zadržkov. Tekmo smo začeli dobro, vendar so bile Strele boljše in tako so se veselili zmage. S svojo igro sem zadovoljen, a ostaja grenak priokus po visokem porazu. Naslednjo tekmo igramo v petek proti povratnikom v prvo ligo in tam upamo na zmago."Emanuel LeticaEmanuel Letica, branilec Muflonov:
"Strele so definitivno bolje podkovana in izkušena ekipa, a rezultat bi lahko bil nekoliko nižji. Pohvale vratarju Gregi za odlično igro. Naši igralci pa so bili premalo nevarni."Nejc Sotlar
Nejc Sotlar, napadalec Strel:
"Pred tekmo je bilo v naši slačilnici precej nervozno. Vedeli smo, da imamo status favorita, vendar je bilo kar nekaj dejavnikov, ki ni govorilo v naš prid. Zaradi odsotnosti nekaterih igralcev, smo se v tekmo podali s samo šestimi možmi. Na klopi Muflonov je bil strateg, naš stari znanec, ki pozna vsak delček naše taktike. Na koncu smo se odločili, da tekmo začnemo brez taktike, kar je do dobra zmedlo tako nasprotnika, kot nas same...Tekmo smo rutinirano dobili in ostajamo v boju za končnico..."

 
Tekmovanja

1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 1 4 3 0 1 16 10
2 Linus Prosports.si 3 3 0 0 11 9
3 Svet plemenitih kovin 4 2 0 2 -3 6
4 Mufloni Tolmin 1 2 2 0 0 7 5
5 IHK Srake 3 0 0 3 -12 0
6 Hrušca 4 0 0 4 -19 0
ProSports 2.liga
1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 2 5 3 0 2 1 8
2 Kočevski Medvedi 3 2 0 1 2 7
3 Purani 3 2 0 1 6 6
4 Indians 4 2 0 2 4 6
5 ProSports Tropic Thunder 2 1 0 1 0 3
6 IHK Srake mladi 3 1 0 2 -6 3
7 Pavza Slatnar Carbon 4 1 0 3 -7 3

DP 1. ProSports.si liga

STATISTIKA EKIPE Gostol TST Mufloni
(sezona 2013/2014, tekmovanje DP 1. ProSports.si liga)

Ekipa 1 Rezultat Ekipa 2
HK Dinamiti Horjul 14 : 3
[info][PDF]
IHK Mufloni Tolmin
na sporedu ni tekem