Enajst tekem Muflonov minuli vikend...

V petek grešili, soboto in nedeljo "pokorili"

Horjul, 29.11.2013 - Minuli vikend so bili Mufloni dejavni od prvoligašev, pa vse do najmlajših. Skupaj so odigrali 11 srečanj, ter zabeležili 8 zmag in 3 poraze.

Na turnirju v Zagrebu smo bili drugi...

Dolgi tekmovalni vikend so v petek otvorili prvoligaši, ki so se na "domačem" terminu v Horjulu, pomerili z povratniki v prvo ligo, ekipo Brezovice. Zaradi bolezni in službenih obveznosti nekaterih igralcev, so Mufloni tokrat v tekmo krenili s samo šestimi možmi in vratarjem. Da so apetiti v vrstah nasprotnikov višji kot pred dvema letoma, je postalo jasno že pred nekaj krogi, ko so se le ti, uspešno upirali in premagali skorajda vse. Ekipa polna bivših "ledenih", se je pred ponovnim vstopom med prvoligaše, izdatno okrepila.
Tekmo so uspešneje pričeli gostje, ki so povedli v 6. minuti. V nadaljevanju so si priložnosti sledile na obeh straneh, dokler v 10. minuti ni zavrelo pred golom Brezovice. Iz "petelinjenja" so jo bolje odnesli Mufloni, pri katerih je moral na "hlajenje" samo Rovšček, dočim so gostje ostali brez dveh igralcev. Sledila je igra z igralcem več, ki pa je bila po napaki "domačih" kaznovana z zadetkom v lastni mreži, ko je pobegnil hitri Nabergoj. Pritisk Tolmincev se je po tem golu nadaljeval, in takoj je sledila nova kazen za goste, ki pa je ostala neizkoriščena.
Po prvem predahu, je sredi četrtine na podajo B. Dakskoblerja, "končno", prvič letos zadel tudi Pajntar. Že v naslednji menjavi pa so bili ponovno natančni tudi gostje, ki so se predvsem uspešno branili in prežali na protinapade, ter jih rutinirano zaključevali.
Sredi tretje četrtine je Brezovica izkoristila igralca več. V 35. minuti pa je ob ponovnem branjenju Muflonov, z igralcem manj, pobegnil Pajntar in še drugič, z novimi rokavicami, matiral nasprotnikovega vratarja.
V zadnjem delu je Brezovica še izdatneje branila priigrano vodstvo 2:4, ter čakala na protinapade. Mufloni so v želji po priključku nekoliko razrahljali svoje obrambne vrste, ter skušali še močneje napasti, kar pa se jim, razen uspešno kaznovane prednosti z igralcem več in novih štirih zadetkov v vratih Droleta, ni najbolje izšlo.

(Oko Sokolovo)

Izjave po tekmi:

Blaž Dakskobler
Blaž Dakskobler, napadalec Muflonov:
"V dobri tekmi, proti močnemu in izkušenemu nasprotniku, so nas pokopale neizkoriščene priložnosti, kar so igralci Brezovice kaznovali ob vsaki še tako majhni napaki v naši obrambi. Bili smo blizu, kar pa končni rezultat žal ne kaže. Odpraviti bo potrebno še nekaj napak in popraviti eksekucijo, da bomo lažje konkurirali neizprosnim nasprotnikom."


Andraž Pajntar


Andraž Pajntar, napadalec Muflonov: "Proti Brezovici sem imel visoka pričakovanja, želel sem si zmage, vendar so njihove dosedanje igre nakazovale na to, da bo težko. Upravičili so dosedanje rezultate in tudi proti nam pokazali kolektivno igro, ter zadevali, mi pa še iščemo našo pravo igro. Vesel sem dveh zadetkov, vendar bi raje videl zmago svoje ekipe."Zagreb, 30.11.2013 - Mešana ekipa turkiznih se je v soboto, po petkovem večernem "team spiritu" ob Prešernovi Ljubljanici, odpravila na Drveni kup turnir v Zagreb. Po suverenih zmagah v skupini in polfinalu je klonila šele v finalu. Na zanimivem, delno "drsalnem" (kondenz) turnirnirju na rolerjih, so tako Mufloni za spremembo, dvignili pokal za 2. mesto (zadnji dve sezoni je to prava redkost, ko pridejo v finale). Naj povemo še, da je ekipo tokrat kot fotoreporterka, spremljala prva ženska članica, bodoče ženske ekipe Muflonk, Tamara.

 

Sobotni Rok'n'Band in nedeljski "kombi-balkan2 ritmi, "napalili" mladce

Horjul, 1.12.2013 - Po nekoliko krajši noči, ki so jo mladci ekipno prebedeli v družbi Rok'n'Banda (nastopil v domačih krajih), se je naslednjega dne, druga posadka Muflonov, ob spremljavi balkan glasbe, odpravila v 2. horjulsko prosports ligo. Da sta jim druženje in "južna" glasba dobro dela, so dokazali s tem, ko jim je prvič letos uspelo zmagati obe srečanji enega tekmovalnega dneva!!
Najprej so s 7:3 premagali trboveljske Srdine Miners, nato pa lekcijo s 6:1, odčitali še ljubljanski Pavzi. Na obeh tekmah je bilo opaziti izreden timski duh in super obrambe 14-letnega Lukca, ki je "klapo" reševal vsega hudega.

 

Muflončki v Italiji zmagovito

Gorizia, 1.12.2013 - Dobrim rezultatom se pridružujejo tudi mladi Muflončki, ki so se udeležili mednarodnega turnirja v Stari Gorici. V uvodni tekmi so po hudem boju v končnici podlegli ekipi domače Fiamme, na drugi tekmi premagali tržaško Edero s 7:2, ter se za konec še enkrat pomerili s Fiammo in ji vrnili z zmago 2:1.

 
Tekmovanja

1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 1 4 3 0 1 16 10
2 Linus Prosports.si 3 3 0 0 11 9
3 Svet plemenitih kovin 4 2 0 2 -3 6
4 Mufloni Tolmin 1 2 2 0 0 7 5
5 IHK Srake 3 0 0 3 -12 0
6 Hrušca 4 0 0 4 -19 0
ProSports 2.liga
1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 2 5 3 0 2 1 8
2 Kočevski Medvedi 3 2 0 1 2 7
3 Purani 3 2 0 1 6 6
4 Indians 4 2 0 2 4 6
5 ProSports Tropic Thunder 2 1 0 1 0 3
6 IHK Srake mladi 3 1 0 2 -6 3
7 Pavza Slatnar Carbon 4 1 0 3 -7 3

DP 1. ProSports.si liga

STATISTIKA EKIPE Gostol TST Mufloni
(sezona 2013/2014, tekmovanje DP 1. ProSports.si liga)

Ekipa 1 Rezultat Ekipa 2
HK Dinamiti Horjul 14 : 3
[info][PDF]
IHK Mufloni Tolmin
na sporedu ni tekem