Mufloni pred in v novem letu...

Prazniki, poškodbe in delovne obveznosti...

Horjul, 20.dec 2013 - ... so pripeljale do tega, da je prva ekipa Muflonov na povratno tekmo proti državnim prvakom iz Horjula, odšla dodobra zdesetkana. Na drugi stani so v nasprotnem taboru nekoliko pomladili zasedbo in tako kot že večkrat letos, ponudili priložnost tudi mlajšim perspektivnim fantom, kar je super pohvalno.

V novo leto smo krenili z zmago...

Mufloni so z zadetki Beguša in Janeža v začetku tekme povedli z 1:0 in 2:1. Z disciplinirano igro so bili Mufloni v igri za zmago vse do zadnje četrtine, ko so še zaostajali z 2:4. V zadnji četrtini pa so preostanek moči usmerili v napad, kar se jim proti prvakom ni izšlo po željah. Paki so namesto v mrežo Horjulcev, romali v mrežo Tolmincev.

Na božičnem turnirju do 3.mesta!!

Horjul, 21. in 22.dec 2013 - obe ekipi Muflonov, ki nastopata v horjulski prosports ligi, sta se udeležili turnirja, na katerem je nastopilo 17 ekip. Podmladek, ki nastopa v drugi ligi omenjenega tekmovanja, se je v težki skupini, odlično upiral starejšim in izkušenejšim nasprotnikom, na žalost pa ostal v predtekmovanju. Starejši kolegi, pa so se po porazu na prvi tekmi v skupini, z istim nasprotnikom čudežno srečali v polfinalu in bili še enkrat prekratki. Tako so v malem finalu, suvereno osvojili 3.mesto!!

Mufloni z novim golobradcem, zmagovito v novo leto!!

Horjul, 3.jan 2014 - tekma, ki je bila prvotno na sporedu 6.dec 2013 in nato že registrirana s 5:0 za Muflone, ker nasprotniki niso bili v zadostnem številu, je kasneje dobila epilog, da je prišlo do napak na sodniški strani, kar je pomenilo, da se tekma ponovi. Termin za ponovitev tekme je bil določen takoj po praznikih, kar je za obe ekipi pomenilo nekoliko manjše število treningov v prazničnih dneh pred tem. Sta pa ekipi v želji po čimprejšnjem z-miganju "prazničnih riti", na tekmo prišli oboroženi do zob, v skorajda popolnih zasedbah.
Mufloni
so v drugi četrtini ekspresno povedli s 3:0, nato pa bili v lovljenju četrtega zadetka in popolnega zloma nasprotnika, nekoliko nenatančni, kar je nasprotnik uspel kaznovati in se približal na samo zadetek.
V zadnjem delu, pa so gledalci ponovno videli na delu Primorce iz začetka srečanja. Za 4:2 je po lepi akciji, ekspresno zabil Beguš, že v 15 sek nadaljevanja. Dogovor na klopi pa je očitno, smrtno resno vzel tudi 16-letni mladi up, Žiga Mavrar, ki je s prvima dvema goloma ob svojem debutu v 1. DP, zapečatil usodo Štajercev in postavil končnih 6:2!! Bravo Đigi!! 

Izjave po tekmi:

Žiga MavrarŽiga Mavrar, napadalec Muflonov: "Po poškodbi, ki sem jo utrpel prejšnjo sezono, si nisem niti upal pomisliti, da bom letos debiteral v 1. državni ligi. Pred tekmo sem imel precej treme, ki pa je izginila kmalu po začetku tekme. Občutki med in po tekmi so bili res super! Opazil sem tudi razliko med drugimi ligami, saj sem bil na koncu tekme popolnoma izmučen."


Proti Gorenjcem, zopet s prekratko klopjo...

Horjul, 11.jan 2014 - splet okoliščin (delo, bolezni...) je zopet zdesetkal vrste Muflonov. Tako so se v srečanje z dobesedno letečimi Kavkami iz Kranja, podali z nekoliko krajšo klopjo, in za povrhu še brez trenerja, katerega so "skorajda" bolj kot sami igralci, tokrat pogrešali sodniki, ki so se začudeno vozili mimo "primorskega boxa" in se čudili tišini na klopi turkiznih. Jaaa, tak je "kouč" Cio, ko je na klopi, oba sodnika izjemoma piskata kar izpod tribun. :P
Ekipi sta v tekmo vstopili izredno disciplinirano, o čemer govori podatek, da je Kavkam uspelo premagati Droleta šele v 21. minuti srečanja. Pred polčasom pa jim je to uspelo še enkrat.
V srečanju polnem naboja, so gledalci videli tudi nepriznan gol za vodstvo Muflonov, pa priznan gol z nogo, srečen gol z odbojem od dveh igralcev, nekaznovane nalete na vratarja... Kar je v nadaljevanju bolje unovčila najbolj narolana ekipa v ligi. Tako je zmaga, kljub dvema zadetkoma Pajntarja v vrstah Tolmincev, odšla na "spodnjo" Gorenjsko.

Izjave po tekmi:

Blaž DakskoblerBlaž Dakskobler, tokrat branilec Muflonov: "Super tekma. Nekoliko nam je sicer šepala realizacija. Glede na kar nekaj čudno-spornih nedosojenih dogodkih na tekmi, se je ob naši 'kratki klopi', tekma zlomila na kar precejšnjo končno razliko. Po mojem mnenju so bili realno Kranjčani tokrat boljši za 3 gole. Čestitam jim ob zmagi in si želim čimprejšnjega ponovnega snidenja, ker igrajo 'naš' hokej."Za novice iz orlovega gnezda...
Oko Sokolovo

 
Tekmovanja

1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 1 4 3 0 1 16 10
2 Linus Prosports.si 3 3 0 0 11 9
3 Svet plemenitih kovin 4 2 0 2 -3 6
4 Mufloni Tolmin 1 2 2 0 0 7 5
5 IHK Srake 3 0 0 3 -12 0
6 Hrušca 4 0 0 4 -19 0
ProSports 2.liga
1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 2 5 3 0 2 1 8
2 Kočevski Medvedi 3 2 0 1 2 7
3 Purani 3 2 0 1 6 6
4 Indians 4 2 0 2 4 6
5 ProSports Tropic Thunder 2 1 0 1 0 3
6 IHK Srake mladi 3 1 0 2 -6 3
7 Pavza Slatnar Carbon 4 1 0 3 -7 3

DP 1. ProSports.si liga

STATISTIKA EKIPE Gostol TST Mufloni
(sezona 2013/2014, tekmovanje DP 1. ProSports.si liga)

Ekipa 1 Rezultat Ekipa 2
HK Dinamiti Horjul 14 : 3
[info][PDF]
IHK Mufloni Tolmin
na sporedu ni tekem