Z zmago skočili na mesta za končnico

Horjul, 14., 22. feb 2014 - Po skorajšnjem presenečenju v prejšnjem krogu, ko so Mufloni v 1. ligi državnega prvenstva, po dobri igri proti CityPark Strelam, vodstvo zapravili v zadnji četrtini, so v tem krogu odšli na gostovanje v Horjul, k ItakSport Brezovici.

Če se je na začetku sezone zdelo, da bo mladinski dvojec Štenkler - Mavrar, v 1. ekipi Muflonov, letos le zlata rezerva, se je izkazalo, da temu ni tako. Proti "letečim" CityPark Strelam so tako nastopili z, za letošnjo sezono, "luksuznimi" sedmimi igralci in vratarjem Droletom v golu. Začeli so z vodstvom, ko je zadel Tine Šraj, a so jih Strele ujele in na začetku druge četrtine povedle z golom prednosti.
Za Muflone je izid izenačil Andraž Pajntar, nato pa je še Šraj pred golom lepo podstavil palico in poskrbel za vodstvo tolmincev z igralcem več na igrišču. V tretji četrtini so Strele zadele za 3:3, sledila pa je invazija Muflonov...
Po vrsti so vratarja Slaka v vratih Strel premagali Primož Janež, po samostojnem prodoru Jure Rovšček in za "piko na i" še Žiga Mavrar. Ob koncu tretje četrtine je na semaforju kazalo 6:3 za Muflone.
"Čuden" rezultat v korist turkiznih je očitno podžgal "super Soleta", ki se je odločil, da bo tekmo rešil kar sam. Mufloni pa, kot bi se ustrašili zmage... V stilu zadnjih nekaj krogov državnega prvenstva je Sotlar izid najprej izenačil, nato pa je Žitnik postavil končnih 7:6 za Strele. Mufloni so tako, le za las, iz rok izpustili tri točke, veseli pa dejstvo, da so severnoprimorci prikazali dobro igro.

Zapisnik tekme med Mufloni in Strelami

 

Z več samozavesti so Mufloni odšli na "gostovanje" k Brezovici. Po urgentnem posredovanju "direktorja Uroša", ki je, v le minuti, petčlansko posadko oplemenitil z dvema mladincema, je bilo v kombiju zopet sedem Muflonov + Grega v golu.
Po začetnem "otipavanju" je sledila napaka vratarja Brezovice, plošček je prestregel in v gol spretno potisnil mladi Žiga Mavar. V drugi četrtini je Brezovica izenačila, vendar so imeli Mufloni v svojih vrstah razpoložena mladinca (Mavrar, Štenkler), ki sta zrežirala gol za ponovno vodstvo. ItakSport-ovci so odgovorili z dvema hitrima zadetkoma, ki pa turkiznih nista zmedla...
V zadnji četrtini se je pričel lov na zmago Muflonov. Glavni akter je bil "bekčina" Jure Rovšček, nekajkratne selitve v napad mu ni mogel zameriti niti trener ekipe Cio. Najprej je izid poravnal, ko je nekoliko s strani zvito ustrelil, plošček pa je končal v nasprotnikovi mreži. Nato je dve minuti pred koncem, po Muflonskem protinapadu, pospravil odbit plošček v gol in povedel turkizne v vodstvo. V napeti končnici tekme so imeli Mufloni še dve lepi priložnosti na prazen gol nasprotnika, po dobljenem "buliju" nekaj sekund pred koncem tekme pa je Muflone pred izenačenjem rešila vratnica!

Pohvaliti velja celotno ekipo severnoprimorcev, še posebej pa mladega Mavrarja in Rovščka, ki sta dosegla vsak po dva zadetka. Z zmago in novimi tremi točkami so se Mufloni povzpeli na 6. mesto, na lestvici 1. lige državnega prvenstva, ki vodi v neposreden boj za najvišja mesta.

Zapisnik tekme med Brezovico in Mufloni

 
Tekmovanja

1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 1 4 3 0 1 16 10
2 Linus Prosports.si 3 3 0 0 11 9
3 Svet plemenitih kovin 4 2 0 2 -3 6
4 Mufloni Tolmin 1 2 2 0 0 7 5
5 IHK Srake 3 0 0 3 -12 0
6 Hrušca 4 0 0 4 -19 0
ProSports 2.liga
1. (redni del) sezona 2013/2014
 
# Ekipa GP W T L ± PTS
1 IHK Žirafe 2 5 3 0 2 1 8
2 Kočevski Medvedi 3 2 0 1 2 7
3 Purani 3 2 0 1 6 6
4 Indians 4 2 0 2 4 6
5 ProSports Tropic Thunder 2 1 0 1 0 3
6 IHK Srake mladi 3 1 0 2 -6 3
7 Pavza Slatnar Carbon 4 1 0 3 -7 3

DP 1. ProSports.si liga

STATISTIKA EKIPE Gostol TST Mufloni
(sezona 2013/2014, tekmovanje DP 1. ProSports.si liga)

Ekipa 1 Rezultat Ekipa 2
HK Dinamiti Horjul 14 : 3
[info][PDF]
IHK Mufloni Tolmin
na sporedu ni tekem