Začetki kluba IHK Mufloni

Prvotno ime tega kluba je bilo Športno društvo KERLC Most na Soči, ki je bilo uradno ustanovljeno poleti leta 1995 v gostilni Pri Skrtu na Mostu na Soči. Vendar se je vse skupaj začelo že dosti prej.

Začelo se je s prvimi rolerji, ki jih je Samo Rovšček dobil v očetovi trgovini s športno opremo v Tolminu. Z njimi se je najprej podil po tolminskih in mostarskih ulicah, kasneje pa je nekje dobil še hokejsko palico. Bratranec, ki je bil uspešen cestni kolesar, mu je s priprav iz Colorada prinesel prvo žogico, ki je bila posebej narejena za ulični hokej (street hockey). Skupaj so na mostarskem šolskem igrišču igrali hokej. Ker so bili samo trije so se odločili, da napišejo vabilo in ga izobesijo v športni trgovini Samovega očeta.

Že naslednji konec tedna se je na igrišču pojavilo okoli deset fantov iz Tolmina, ki so igrali hokej na Bevkovi ulici v Tolminu. Nekateri med njimi so še vedno člani kluba in uspešno nastopajo (Miha in Blaž Dakskobler, Jure Torkar in Jure Rovšček). Že po nekaj vikendih igranja je postalo jasno, da mora stvar postati uradna in da je potrebno ustanoviti klub. Skupaj so prispevali še nekaj denarja, da so naročili izdelavo golov in stvar je postala  resna.

Začeli so trenirati. Igrali so z žogico, saj je bila igralna površina pregroba, da bi lahko uporabljali plošček. Še isto poletje so povabili nekaj ekip iz različnih slovenskih krajev na manjši turnir. Vabilu se je odzvalo pet klubov. Tako se je zaključilo prvo leto v klubu, vendar z razmišljanjem v prihodnost, saj igrišče ni bilo primerno za igranje in-line hokeja.

Samov oče je zrisal načrt preureditve igrišča z bandami, ki so bile narejene iz kovine. Je tudi avtor klubskega grba Mufloni. Naslednja sezona 96', se je pričela že marca s suhimi treningi. V tem času se je ekipa povečala in je štela že okoli trideset članov. Udeleževali so se prvih turnirjev in načrtovali tudi naslednji domači turnir z udeležbo več ekip v dveh konkurencah. Sredi poletja so turnir tudi izvedli in z uspešno izvedbo dobili apetite, da naslednje leto organizirajo enega od turnirjev za državno prvenstvo.

Ekipa mladincev se je redno udeleževala turnirjev za državno prvenstvo in nemalokrat pokazala zobe tudi najboljšim ekipam. Nekaj članov se je udeležilo tudi  poletne in-line hokej šole v Portorožu, pod vodstvom bratov Vnuk.

Ekipa mladincev v Lukovici

Zaradi težav z uporabo igrišča na Mostu na Soči in že zelo načeto podlago, smo se odločili, da se preselimo na novo zgrajeno igrišče v Volčah, ki pa ni ograjeno z bando. Tam smo prestali eno sezono. Nazadnje se je pokazala možnost, da se preplasti igrišče za Šolskim centrom v Tolminu, na katerega smo se tudi preselili. V tem času je predsedstvo v klubu prevzel Radovan Lipušček, ki ima največje zasluge za asfaltacijo in postavitev bande. Samo Rovšček, Blaž Dakskobler in kasneje tudi Jure Torkar so v tem času tudi igrali za italijanski klub Fiamma Gorizia v italijanskem prvenstvu A2. Samo je igral tri sezone, nato pa se je poslovil od tega športa in se odselil v Peru, Jure in Blaž pa sta z igranjem v Italiji nadaljevala še nekaj let.  

Ekipa mladih Muflonov na treningu, na prejšnjem igrišču na Mostu na Soči